40,26 €67,10 € /kg
Pakis on 2-4tk.
Eestis kasvatatud mahe rohumaaveise liha.
Filet mignon (prantsuse keeles väike steik) on fileetükk, mis on lõigatud veise kõige pehmemast ja õrnemast lihast – sisefileest. Sisefilee pehmus on tingitud sellest, et see mõlemal pool selgroogu pika soolikana jooksev lihas saab kõige vähem koormust. Sisefilee on kõige hinnatum osa veiselihast ning ühtlasi ka kõige kallim. Parima tulemuse annab grillimine!
Tasub teada:
Veiseliha valmistamisel kasutatakse 3 küpsusastet:
Küps (well-done) – liha sisetemperatuur vähemalt +71 °C
Poolküps (medium) – liha sisetemperatuur +60…+65 °C
Pooltoores (medium rare) – liha sisetemperatuur +50…+57 °C
Soovitame lasta lihal enne küpsetamist pool tundi toatemperatuuril seista.
Valmistamine:
Eelkuumuta grill ning pintselda grillvõre õliga. Määri fileetükid mõlemalt poolt soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga kokku. Aseta restile ning grilli mlemalt poolt soovitud küpsusastme saavutamiseni. Liha sisetemperatuuri mõõtmiseks soovitame kasutada lihatermomeetrit!
Võta liha ahjust välja ning jäta 5–10 minutiks (fooliumi alla) puhkama, et lihamahlad lõikamisel välja ei voolaks.
Kõikide steikide juurde sobib hästi meie retseptivalikus saadaval Argentiinast pärit Chimichurri.
*Toote kaal võib erineda. Kui klient saab alla etteantud kaalu lihatüki – kanname Teile puudujääva kaalu eest raha tagasi. (loe: Müügitingimused p3.7)
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee