Hõrk ja suus-sulav Jamie Oliveri veise röstbiif
Vaja läheb:
- 1.5 -2kg Liivimaa Lihaveise röstbiifi
- 2 suurt sibulat
- 2 suuremat porgandi
- 2 sellerivart
- 1 suur küüslauk
- 1 punt erinevaid värskeid ürte (tüümian, rosmariin, loorber vms)
- 2 spl oliivõli
- 1 spl võid
Valmistamine:
- Võta rullikeeratud ahjupraad ca 2 h enne tegemist külmikust välja, nii küpseb liha ühtlasemalt, kuna kuumus liigub lihas paremini.
- Maitsesta liha soola, pipra, rosmariini ja küüslauguga ja pane kuumale pannile ning pruunista terve tükk või-oliivõli segus. Viska pannile veel natukene võid, rosmariini ja mõned küüslaugu tükid, lase hetke maitsestuda.
- Tükelda köögiviljad ja aseta ahjupanni põhja koos järelejäänud ürtidega, vala peale veidi oliivõli.
- Tõsta liha ahjuplaadile köögiviljade peale ja pane eelsoojendatud ahju 175 C juurde kuni sisetemperatuur tõuseb 50 C-ni. (See juhtub 45min -1h jooksul) Selleks on vaja termomeetrit, mis lükatakse liha sisse, täpselt keskele. Kui termomeeter näitab 50 C, võta liha ahjust välja ja pane sooja kohta 10-15 minutiks fooliumi ja rätiku alla puhkama.
- Soovi korral võib köögivilju edasi röstida (kuni liha puhkab) kaunilt pruunikaks-jälgi, et nad ära ei kõrbeks, vajadusel lisa pannile ca 100ml vett.
Ahjulihale sobib lisandiks ka veiniäädika ja suhkruga marineeritud punane sibul!
Review Mahlane veise röstbiif.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.