Mahlane veise röstbiif

Hõrk ja suus-sulav Jamie Oliveri veise röstbiif

Vaja läheb:

  • 1.5 -2kg  Liivimaa Lihaveise röstbiifi
  • 2 suurt sibulat
  • 2 suuremat porgandi
  • 2 sellerivart
  • 1 suur küüslauk
  • 1 punt erinevaid värskeid ürte (tüümian, rosmariin, loorber vms)
  • 2 spl oliivõli
  • 1 spl võid

Valmistamine:

  • Võta rullikeeratud ahjupraad ca 2 h enne tegemist külmikust välja, nii küpseb liha ühtlasemalt, kuna kuumus liigub lihas paremini.
  • Maitsesta liha soola, pipra, rosmariini ja küüslauguga ja pane kuumale pannile ning pruunista terve tükk või-oliivõli segus. Viska pannile veel natukene võid, rosmariini ja mõned küüslaugu tükid, lase hetke maitsestuda.
  • Tükelda köögiviljad ja aseta ahjupanni põhja koos järelejäänud ürtidega, vala peale veidi oliivõli.
  • Tõsta liha ahjuplaadile köögiviljade peale ja pane eelsoojendatud ahju 175 C juurde kuni sisetemperatuur tõuseb 50 C-ni. (See juhtub 45min -1h jooksul) Selleks on vaja termomeetrit, mis lükatakse liha sisse, täpselt keskele. Kui termomeeter näitab 50 C, võta liha ahjust välja ja pane sooja kohta 10-15 minutiks fooliumi ja rätiku alla puhkama.
  • Soovi korral võib köögivilju edasi röstida (kuni liha puhkab) kaunilt pruunikaks-jälgi, et nad ära ei kõrbeks, vajadusel lisa pannile ca 100ml vett.

Ahjulihale sobib lisandiks ka veiniäädika ja suhkruga marineeritud punane sibul!

Head isu!

Tagasiside

Review Mahlane veise röstbiif.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.