Siit leiad kiired teadmised selle kohta, kuidas koduse grilli peal küpsetada ideaalne steik vaid 10 minutiga! Sobivad kõik steigid meie tootevalikust nii veise-, uluki- kui ka lambaliha kategooriast! Kuid soovitame siiski proovida erinevaid veisesteike -eriti just kuivlaagerdatud liha, kuna see maitseelamus avab täiesti uue grillimise dimensiooni!
Tasub teada:
Veiseliha valmistamisel kasutatakse 3 küpsusastet:
Küps (well-done) – liha sisetemperatuur vähemalt +71 °C
Poolküps (medium) – liha sisetemperatuur +60…+65 °C
Pooltoores (medium rare) – liha sisetemperatuur +50…+57 °C
Soovitame lasta lihal enne küpsetamist pool tundi toatemperatuuril seista.
Kuumuta paksupõhjalisel pannil väike kogus õli ning aseta sellele lihalõik. Pann olgu kuum, kuid ei tohi suitseda.
Pruunista liha 3 minutit mõlemalt poolt (olenevalt steigi paksusest). Lõpus maitsesta soola ja pipraga. Seejärel aseta liha 180 °C-ni eelkuumutatud ahju ning küpseta soovitud sisetemperatuurini (ca 10min). Liha sisetemperatuuri mõõtmiseks soovitame kasutada lihtermomeetrit!
Eelkuumuta grill ning alles siis aseta lihad grillvõrele. Pintselda eelnevalt kvaliteetse õli ja soola-pipraga. Soovi korral võiba määrida ka RUBi või marinaadi sisse.
Grilli 5min mõlemalt poolt või kuni meelepärase küpsusastmeni.
Võta liha ahjust välja ning jäta 5–10 minutiks (fooliumi alla) puhkama, et lihamahlad lõikamisel välja ei voolaks. Serveeri steik pärast praadimist kuumalt.
Kõikide steikide juurde sobib hästi meie retseptivalikus saadaval Argentiinast pärit Chimichurri.
Head isu!
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Veiseliha steikide küpsetamine või grillimine.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.