Tako brisket

Kogus: 10 inimesele / valmistamisaeg: 12-15 tundi

Hea teada! Vürtsikas rebitud liha sobib hästi burritosse, quesadilla’sse, salatisse, pastasse.

Vaja läheb:

3,5 kg veiserinnaliha
750 g mugulsibulat
65 g kooritud küüslauku
150 g Chipotle’i pipart
30 g värsket koriandrit
4 laimi mahl
10 g jahvatatud köömneid
30 g Demerara suhkrut
3 rohelist tšillit
3 punast tšillit
3 loorberilehte
30 g soola
10 g purustatud musta pipart
10 g Cayenne’i pipart
15 g tšillipulbrit
700 ml keevat vett

Valmistamine:

Määri veise rinnalihatükk ehk brisket ilusti sisse kõigi maitseainetega. Seejärel tõsta liha mõnda kaanega suletavasse potti. Kui liha ei taha potti hästi mahtuda, siis võib selle ka väiksemateks tükkideks lõigata. Kogu liha küljes olev rasv jäta alles, sest see on küpsemisel ülioluline. Kui liha on potti mahutatud, siis lisa keev vesi. Vesi võiks olla keemistemperatuuril, sest madalküpsetamisel on temperatuuri tõus aeglane ning külma vett kasutades võib liha enne hapuks minna, kui küpsema hakkab.
Enamasti see nii ei lähe, aga riskida ei ole mõtet. Kui vesi on lisatud, siis pane kaas peale ja aseta liha 120 kraadi juures ahju. Hoia liha ahjus suletud nõus 12–15 tundi. Brisket on valmis 12 tunni pärast, kuid 15 tundi küpsemist annab maitset juurde. Pärast valmimist tõsta liha vedelikust välja.
Haki liha nii peeneks, kui vajalikuks pead. Koos lihaga haki massi sisse ka kogu muu kraam, mis vedelikust tuleb, välja arvatud loorberilehed.
Kui kõik on hakitud, siis lisa lihale tagasi nii palju vedelikku, kui mahlast tulemust soovid.
Ja siis hakka sööma.
Head isu!

Retsepti autorid: Koit Aro ja Natalya Pys /”Mahe rohumaaveis” Liivimaa Lihaveise kokaraamat

 

Tagasiside

Review Tako brisket.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.