See imeliste maitsenüanssidega Chili con carne võib saada nii Tacode täidiseks kui ka pearoona eraldi söömiseks.
Retsept 6le inimesele
Vaja läheb:
-
- Oliivõli praadimiseks
- 900g veise ribi (soovi korral võib asendada veisehakklihaga)
- 1 punane sibul, hakkida viiludeks
- 2 küüslauguküünt, tükeldada
- 1 suur punane paprika, tükeldada
- 1-2 punast tšillipipart, tükeldada (kas seemnetega teravam, või ilma seemneteta)
- 1 tl jahvatatud koriandrit või kumini
- 1 1/2 teaspoons smoked paprika
- 50g tomatipastat
- 1 tl kakaopulbrit
- 1 tl Muscavado suhkrut
- 400g konserv purustatud tomatikonservi
- 250ml veisepulongit
- 550ml vett
- 400g konserv punaseid konservube
- soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
Chiliga serveeri koos:
- Tortillad (6tk)
- 100ml hapukoort
- Guacamole kastet (poest ostetud sobib ka)
- laimi või sidruni sektorid 6 tk
- tomati salsa
- kõvajuustu Cheddar vms
- Punase kapsa ribad
- Värske avokaado tükid
Valmistamine:
- Kuumuta pann 180 kraadini, lisa oliivõli ning prae soola ja pipraga maitsestatud veiseliha pruuniks.
- Aseta liha kõrvale. Pane samale pannile veel oliivõli ning prae sibul, siis lisa küüslauk, paprika ja tšilli ning pruunista vaikselt kõike koos 2-3 minutit.
- Lisa nüüd kõik ülejäänud maitseained, tomatipasta, kakaopulber suhkur ja tomatikonserv. Kuumuta ühtlaselt segades, lisa maitseks soola, pipart.
- Lisa juurde veisepuljong ja vesi, kuumuta, lisa lihatükid ning sega kõik kokku. Aseta toit eelkuumutatud 160C ahju 3 tunniks järelküpsema. Kontrolli vahepeal, et vedelik ära pole aurustunud, vajadusel lisa veidi vett.
- Pärast 3 tundi tõsta liha toidu seest välja -tükelda ning pane tagasi, lisa ka punase oa konserv. Kuumuta kõik veelkord läbi.
- Serveeri Chili con carnet tortillade peal koos teiste maitsvate lisanditega.
Review Tacod Short Ribs Chili con carne’ga.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.