Sisefilee medaljonid mustsõstra kastmes

Vaja läheb:

  • 300g sisefileed (sobivad kõik uluki- ja veisesisefileed)
  • 3 tl soola
  • 1 tl värskelt purustatud pipart
  • 1 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 3dl värskeid või külmutatud mustsõstraid
  • 1 spl valget suhkrut
  • 0,75dl  palsamiäädikat
  • 0,25dl õunaäädikat
  • 1 sidruni riivitud koor ja mahl
  • 2-4 loorberilehte
  • 1-2 tähtaniisi
  • Värsket tüümiani kaunistuseks

Valmistamine:

  1. Eelkuumuta ahi 180c.
  2. Sega sool, pipar ja muskaatpähkel omavahel ning määri sisefilee kokku.
  3. Aseta filee kuumale pannile ja pruunista igast küljest. Aseta pann eelkuumutatud ahju ja lase 7-10min küpseda.
  4. Võta pann tulelt ja lase lihal enne puhata, kui lõikad medaljonideks.
  5. Kastme valmistamiseks kuumuta potis marjad, suhkur, äädikas, sidrunikoor ja -mahl, loorber ning tähtaniis keemiseni. Lisa näpuotsaga sool.
  6. Keeda madalal kumusel, kuni saad puulusika abil marjad panni küljepeal katki suruda. Keeda veel 5-10 minutit kastme paksenemiseni.
  7. Aseta lihamedaljonid taldrikule ning kalla üle kuuma kastmega, garneeri värske tüümianioksaga.
  8. Lisandiks võib pakkuda ahjukartuleid või mõnusat krõbeda koorikuga saia, millega saab kenasti ka taldrikule valgunud maitsva kastme “üles korjata”.

Tagasiside

Review Sisefilee medaljonid mustsõstra kastmes.

0

Registreeru püsikliendiks ja
saad esimeselt ostult

-20%

Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
vähemalt -10% soodustust.