Salat grillitud rohumaaveise skirt steigi ja chimichurri kastmega

Koostis- ja maitseained: 

Liha:
  • 500-600 grammi skirt steak

Marinaad:

  • 2 sl oliiviõli
  • 1 sl punase veini äädikat
  • 1 sl Worchestershire kastet
  • 1 sl sojakastet
  • 1 sl sinepit

Marineeritud sibulad:

  • 2 valget või punast mugulsibulat
  • 2 dl vett
  • 0,5 tl veiniäädikat
  • 1 tl soola
  • 1 tl suhkrut

 Cimichurri kaste:

    • 50 g petersellilehti
    • 50 g koriandrilehti
    • 1 roheline tšillikaun
    • 1 küüslauguküüs
    • 3 sl laimimahla
    • 3 sl oliiviõli
    • 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
    • 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
    • soola ja pipart
  • lisaks salatilehti (lehtsalat, kress, rukola jne), kirsstomateid, kappareid, sibulaõisi (kui on)
  • soola ja pipart

Alusta liha ettevalmistamisest. Võta liha pakendist välja ja aseta enda ette suurele lõikelauale. Liha ümber on tihke valge kelme, see tuleb eemaldada. Kelme tuleb ära rebides. Tee seda õrnalt ja tundlikult, et liha pinda mitte vigastada. Kui kelme kipub kusagil kinni jääma, aita terava õhukese noaga kaasa. Kui kelme eemaldatud, on lõikelaual ilus piklik tükk puhaspunast veiseliha. Hilisema grillimise ja ristikiudu viilutamise hõlbustamiseks lõika lihatükk neljaks jupiks.

Sega kokku kõik marinaadiained. Määri liha marinaadiga paksult kokku ja lase vähemalt neli tundi külmkapis maitsestuda. Kui õhtul on plaanis grillida, võid vabalt liha marinaadi panna juba hommikul.

Ehkki sibulatele piisab marineerumiseks paarist tunnist, on aja ja tegemisvaeva kokkuhoidmise mõttes nad otstarbekas maitsestuma panna lihaga samal ajal.

Lõika sibulad pooleks, seejärel õhukesteks viiludeks. Sega väiksemas potis omavahel vesi, äädikas, sool ja suhkur. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Ära keeda. Kalla marinaad sibulatele. Lase jahtuda ning seejärel sibulatel külmkapis vähemalt paar tundi maitsestuda.

Chimichurri kastmeks surista kõik ained purustajas või hakkimisteradega köögikombainis kokku. Maitsesta soola ja pipraga.

Tõsta liha pool tundi-tund aega enne grillimise alustamist külmkapist välja, et ta päris külmalt grillile ei läheks. Vahetult enne grillimist pühi suurem osa marinaadi liha pealt ära. Grill peab olema hästi kuum. Grilli lihatükke mõlemalt poolt 1-2 minutit. Peale tekib ilus kuldpruun pind, aga seest peab liha kindlasti jääma roosa. Lase lihal grillilt võetuna enne lahtilõikamist lihtsalt seista ja rahuneda 10-15 minutit. Lõika seejärel ristikiudu ribadeks.

Ja ongi aeg salat kokku laduda. Lao salat kas ühele suurele vaagnale või taldrikutesse. Kõige alla salatilehed, siis kirsstomatid. Laota peale liharibad ja tõsta lihale chimichurri kastet. Puista kõige peale mõned särtsakad kapparid ja sibulaõied, kui viimaseid on käepärast. Jahvata musta pipart ka veel soovi korral.

Retsept: Mari-Liis Ilover

Pilt: Mari-Liis Ilover

Blogipostitus

Tagasiside

Review Salat grillitud rohumaaveise skirt steigi ja chimichurri kastmega.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.