Röstbiif sisefileest röstitud meeporganditega

Mahlane ja suus-sulav röstbiif veise- või uluki sisefileest on jõukohane gurmeeroog igale kodukokale, tuleb vaid kasutada liha sisetermomeetrit!

Retsept 4-le inimesele.

Vaja läheb:

  • 1,6kg rohumaaveise- või uluki sisefileed
  • 50cm puuvillast sidumisnööri
  • peotäis peterselli
  • 1sl oliivõli
  • 2 küüslauguküünt
  • 1tl värskelt hakitud tüümiani
  • 1tl meresoola
  • 0,5 tl värskelt purustatud musta pipart
  • Demi-Glace valmiskaste  Food Studiolt.

Määri lihas soola ja pipraga kokku. Seo vajadusel lihas kokku lihasidumisnööriga, et liha küpseks ühtlaselt. Lase 1 tund maitsestuda. Eelkuumuta paksupõhjaga pann ning pruunista lihas igast küljest kuldpruuniks.
Haki küüslauk, petersell ja tüümian ning sega oliivõliga. Määri saadud ürdimass lihatüki pealmisele pruunistatud küljele.

Eelkuumuta praeahi 180C ning aseta liha praepannile nii, et põhi oleks lisarestil. Kui resti pole, tee põhja grilltikkudest rest. Küpseta lihast 10 min või kuni lihase sisetemperatuur on 52C kraadi.  Tähtis on sisetemperatuuri mitte lasta kõrgemaks, siis kaob mahlasus ja liha muutub kuivaks.

Lase lihal 10 min rahuneda, et lihamahlad kinnistuksid.

Lõika porganditest õhukesed viilud ning prae madalal kuumusel pannin veidi pehmemaks. Lisa mesi ja karamelliseeri porgandeid ca 5 min kuni on kenasti pruunikad. Ära lase kõrbema!

Lõika lihasest ca 1,cm paksused viilud ning serveeri kartulipüree ja meeporganditega.

 

Head isu!

 

 

Tagasiside

Review Röstbiif sisefileest röstitud meeporganditega.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.