Veiseliha Revolver on Ameerikast pärit gurmee grill, mida Eestis vähe tuntakse, sest retseptis olevaid lihatooteid sellisel kujul poest ei ole saadaval.
Kuid meie saame Teile seda pakkuda ja ootame kindlasti teiepoolset tagasisidet retsepti all olevasse kommentaariumisse!
Retsept on mõeldud 4-6 inimesele.
2 kg veise antrekooti
8-9 üdikonti, kanuusse lõigatud, 8cm pikad (saadaval vaid Lihapood.ee Revolver RetseptiBoxis)
1 tl musta pipart
2 tl meresoola
2 tl musta pipart
2 küüslauguküünt
1 tl tšillipipra helbeid
1 m küpsetamisnööri
*Grillimisel suitsususe tekitamiseks soovitavalt kuivanud õunapuu oksi
1.Eelkuumutage oma munasöegrill 120C peale.
2.Pintselda toores lihatükk igast küljest õli, soola, pipra, küüslaugu ja tšillihelveste seguga. Pööra lihatükk lauale nii, et oleks hea selle ümber asetada luuüdi kondid lõigatud pool sissepoole. (vaata pildilt). Kinnitage üdikondid küpsetusnööriga kolmest kohast, et midagi laiali ei laguneks.
3.Asetage praad oma keskmise kuumusega grillile ja võimalusel lisage suitsu saamiseks õunapuuoksa sütele. Küpsetage praadi kaane all ca 35-45 minutit kuni liha sisetemperatuur on 55C.
4.Kui röst on saavutanud soovitud temperatuuri, avage kaas ja laske lihal grillrestil mõni minut veel soojas olla. Liigutage röst otsesele kuumusele ja pruunistage 2–3 minutit külje kohta või kuni sisetemperatuur saavutab lihatermomeetri abil 65C.
5.Eemaldage praad grillilt ja laske toatemperatuuril 20–30 minutit puhata.
6.Üdikondi eemaldamiseks lõigake küpsetusnöör katki ja viilutage praad soovitud portsjoniteks.
Serveeri nii, et üdikont oleks ka kõrval.
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Revolver veiseliha üdikontidega.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.