Pidupäeva kalkun krõbeda peekonidekooriga.

See mahe Oleviku talu kalkun on tervislik ja maitseb nii suurtele kui väikestele pereliikmetele.

Vaja läheb:
Palju aega – ettevalmistusaeg +küpsetamine kokku ca 72tundi.

1 Kalkun ca 4,5 kg
2spl toasooja võid
3 pune või salvei vart
3-4 sellerivart
2 spl peensoola
200ml vett
toidukilet

Võta kalkun külmikust välja ning masseeri soolaga kokku. Kergita kalkunil ka nahka ettevaatlikult üles ja määri soola naha alla. Võib ka ürdioksad naha alla panna lisamaitse saamiseks. Aseta kalkun ahjupannile ning kata toidukilega. Pane kalkun 24 h külma tagasi. Järgmisel päeval vala pannilt üleliigne vedelik välja ning eemalda toidukile. Aseta kalkun uuesti külma 24h.
Nüüd on kalkunil sool läbi itõmmanud ja võib ettevvvalmistada ahju. Seo kalkunil jalad kokku ning eelkuumuta ahi 210C. Kuivata kalkun liigsest soolast ning määri toasooja võiga kokku. Aseta peekoniribad kolmunrkselt kalkuni rinnatükkidele. Aseta sellerivarred võrdselt ahjupanni põhjale ning kata ca 2cm veega. Pane kalkun selleerivarte peale ning ahju.
Rösti kalkunit alguses ahjus 210C ca 30min, seejärel kasta pealt ning alanda kuumust 180C-le. Kasta kalkunit pealt ettevaatlikult peekonit kahjustamata ca 100ml veega. Korda seda tegevust iga 30min järel kuni valmimiseni. Küpeta 
Kasuta lihatermomeetrit ja mõõda sisetemperatuuri. Ideaalne sisetemperatuur peaks olema valmis kalkunil 75C.

Võta kalkun ahjust välja 30min -1h fooliumi alla puhkama. Selline tegevus  jätab kalkuniliha mõnusalt pehmeks ja mahlaseks.

Tagasiside

Review Pidupäeva kalkun krõbeda peekonidekooriga..

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.