Petite tender, liivtatikud ja lehtpeet

Koostis- ja maitseained

Grillitud petite tender
370 g lihaveise laagerdunud petite tender’it
2 sl oliiviõli
törts punase veini äädikat
soola
musta pipart
Seened
300 g liivtatikuid
1 sibul
30 g võid
soola
tilli
Hautatud lehtpeet
350 g lehtpeeti
sorts oliiviõli
2 küüslauguküünt
1 dl valget veini või vett
1,5 sl seedermänniseemneid soola musta pipart

Puhasta liha kelmetest. Pritsi peale veidi punase veini äädikat, paar pihustisortsu mõlemale küljele. Seejärel patsuta lihatükk kokku õliga. Mässi toidukilesse ja lase toatemperatuuril seista 1 tund. Vahetult enne grillimist maitsesta lihatükk soola ja musta pipraga. Grilli kuumal grillil (tubastes oludes praepannil) mõlemalt poolt 3 minutit. Mässi fooliumisse ja lase 10 minutit seista. Lõika viiludeks.
Seentega on lugu lihtne: lõika need väiksemaks, haki sibul. Kuumuta pannil või, lisa sibul ja prae läbipaistvaks. Tõsta pannile ka seened ja prae koos sibulatega 10 minutit. Maitsesta soolaga, sega hulka värsket hakitud tilli.
Pese ja kuivata lehtpeet. Väga noortele võib varred täies pikkuses külge jätta. Kuumuta suurel pannil õli. Viiluta küüslauk, kuumuta õlis madalal kuumusel paar minutit. Lisa pannile lehtpeet ja valge vein või vesi. Maitsesta soolaga. Hauta, kuni lehtpeedi maht on vähenenud poole võrra. Selleks kulub 10-15 minutit. Rösti seedermänniseemneid hetk kuumal kuival pannil ja sega lehtpeedi hulka. Jahvata peale musta pipart.

Tagasiside

Review Petite tender, liivtatikud ja lehtpeet.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.