Osso-bucco täisterasinepikastmes

Koostis- ja maitseained:

Lihaveise või põdra osso bucco tükid (4-5 liikmelisele perele soovitame võtta 2 pakki)
võid
värsket rosmariini
küüslauku
1 petersellijuur (võib asendada ka lehtpeterselliga)
1/4 juursellerit
3 sibulat
4 loorberilehte
10 tera musta pipart
3 sl meresoola
vett
Sulata ülesse Liivimaa Lihaveise koodi lõigud ehk osso bucco, pruunista pannil, lisades või, värske rosmariini ja küüslaugu tükid, pruunistamise ajal tõsta lusikaga või segu pidevalt lihale. Pruunistatud kooditükid tõsta ahjupotti (soovitatavalt malmpotti), lisa tükeldatud juurseller, sibulad, petersell ning maitseained ja vesi. Sulge ahjupoti kaas ja pane pott 150 C ahju, maksimaalselt kaheks tunniks.

Pool tundi enne osso bucco ahjust välja võtmist, valmista täisterasinepi kaste.

Täisterasinepikasteme jaoks vajad:

1 sl võid
2 keskmist sibulat
0,5…1 l osso bucco valmistamisel tekkinud puljongit
400 ml vahukoort
4 sl täisterasinepit
soola
musta pipart
Haki sibul peeneks ja hauta kergelt võis. Lisa puljong ja auruta 3/4 välja. Lisa vahukoor ja auruta pool välja. Lisa sinep ning maitsest soola ja värske musta pipraga.

Kui kaste saab liiga vedel, klopi sisse 2 munakollast ja soojenda, kuid ära lase segul keema tõusta.

Maitseelamusi!

Tagasiside

Review Osso-bucco täisterasinepikastmes.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.