Antud retseptis on klassikalist Itaaliast pärit osso-bucco hautist tuunitud veidi moodsamaks:)
Retsept on 4 inimesele
Vaja läheb:
1 kg mahe rohumaaveise osso-buccot (võib ka põdraliha kasutada)
1 spl Dijoni sinepit
60g jahu
1tl soola
1/2 tl jahvatatud musta pipart
1 sibul
2 spl oliivõli
2 keskmist porgandit
2 sellerivart
4 küüslaugu küünt
1tl kuivatatud tüümiani
2spl punast curry pastat
230ml punast veini
460ml veise puljongit
400g konserv purustatud tomateid
Lillkapsapüree jaoks vajad:
1 keskmine lillkapsas
2spl taluvõid
4spl piima
40g parmesani juustu laastud
Valmistamine:
Määri liha sinepiga kokku. Sega ausis jahu, sool, pipar, maitseained. Aseta liha mõlemad küljed jahusegusse. Kuumuta pann oliivõliga ning prae lihatükke mõlemalt küljelt 2-3 minutit. Pane pruunistatud liha kõrvale.
Prae samal pannil tükeldatud porgand, seller ja sibul kenasti pruuniks, lisa küüslauk ja karri pasta ning prae veel 2 min.
Lisa punane vein, konservtomat ja veisepuljong ning lase keemiseni tõusta. Lisa lihatükid pannile köögiviljade vahele ning aseta kaas pannile peale. (Või kalla ümber ahjunõusse ja kata fooliumiga). Pane eelkuumutatud ahju 170 kraadile 3 tunniks hauduma.
Lillkapsapüree valmistamiseks keeda lillkapsaõisikud veega pehmeks, kurna. Tambi püreeks ning lisa piim ja või, tambi kõik segamini. Raputa peale parmesanilaastud.
Serveeri koos punase veiniga!
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Osso-Bucco punase veini kastme ja lillkapsapüreega.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.