Osso-Bucco punase veini kastme ja lillkapsapüreega

Antud retseptis on klassikalist Itaaliast pärit osso-bucco hautist tuunitud veidi moodsamaks:)

Retsept on 4 inimesele

Vaja läheb:

1 kg mahe rohumaaveise osso-buccot (võib ka põdraliha kasutada)
1 spl Dijoni sinepit
60g jahu
1tl soola
1/2 tl jahvatatud musta pipart
1 sibul
2 spl oliivõli
2 keskmist porgandit
2 sellerivart
4 küüslaugu küünt
1tl kuivatatud tüümiani
2spl punast curry pastat
230ml punast veini 
460ml veise puljongit
400g konserv purustatud tomateid

 

Lillkapsapüree jaoks vajad:

1 keskmine lillkapsas
2spl taluvõid
4spl piima
40g parmesani juustu laastud

 

Valmistamine:

Määri liha sinepiga kokku. Sega ausis jahu, sool, pipar, maitseained. Aseta liha mõlemad küljed jahusegusse. Kuumuta pann oliivõliga ning prae lihatükke mõlemalt küljelt 2-3 minutit. Pane pruunistatud liha kõrvale.
Prae samal pannil tükeldatud porgand, seller ja sibul kenasti pruuniks, lisa küüslauk ja karri pasta ning prae veel 2 min.
Lisa punane vein, konservtomat ja veisepuljong ning  lase keemiseni tõusta. Lisa lihatükid pannile köögiviljade vahele ning aseta kaas pannile peale. (Või kalla ümber ahjunõusse ja kata fooliumiga). Pane eelkuumutatud ahju 170 kraadile 3 tunniks hauduma.

Lillkapsapüree valmistamiseks keeda lillkapsaõisikud veega pehmeks, kurna. Tambi püreeks ning lisa piim ja või, tambi kõik segamini. Raputa peale parmesanilaastud.

 

Serveeri koos punase veiniga!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagasiside

Review Osso-Bucco punase veini kastme ja lillkapsapüreega.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.