Mongooliapärane küljesteik ingveri ja küüslauguga

Retsept 4-le inimesele

See krõbe ja mõnusalt karamellise ja ingveri-küüslaugu maitsega aromaatne roog valmib vaid 25 minutiga.

Vaja läheb:
-600 g mahe rohumaaveise küljesteiki
-1 spl maisijahu
-200 ml rapsiõli
-2 tl purustatud värsket ingverit
-1 spl värsket purustatud küüslauku
-50 ml mahedat soya kastet
-50 ml vett
-100 g pruuni suhkrut

4 vart rohelist sibulat (võib kasutada ka küüslaugu rohelisi lehti või muud meelepärast)

Valmistamine:

  1. Lõika ristikiudu lihast 2cm paksuses viilud ning aseta tugevasse kilekotti. Lisa lihatükkidele maisitärklis ning raputa hoolikalt lihaga segamini. Jäta seisma.

  2. Lisa pannile 200ml rapsiõli ning kuumuta keskmisel kuumusel.
  3. Aseta tärklisega lihatükid õli sisse ning kuumuta mõlemalt poolt 1 minut. Ära kuhja kõiki lihatükke korraga pannile, sest siis hakkavad nad hauduma.

  4. Kui lihatükid on valmis küpsenud -aseta need kõrvale
  5. Pane kastme valmistamiseks pannile küüslauk ja ingver, ning pruunista ca 30 sekundit.

  6. Lisa ka vesi, soya ja pruun suhkur, sega hoolikalt ning lase keemiseni.
  7. Lisa kastme sisse ka lihatükid ning lase kastmel vaikselt pakseneda ca 30 sekundit.

  8. Kui tundub, et liha ümber olev maisitärklis pole piisav  kastme paksenemiseks -lisa pannile juurde veel 1 tl maisitärklist ning sega hoolikalt.
  9. Lõpetuseks lisa kastmesse ka rohelise sibula varred ning lase veel 30 sekundit haududa.

    Serveeri koos aurutatud riisiga kuumalt!

Tagasiside

Review Mongooliapärane küljesteik ingveri ja küüslauguga.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.