Mahlane ja krõbe ahjukana

Terve ahjukana valmistamine on lihtne ka algajale kodukokale, eriti hea tulemuse garanteerib rohumaa vabajooksu kana toorainena kasutamine. Maitsestamiseks tegelikult piisab ka lihtsamatest maitseainetest nagu sool, pipar, sojakaste ja küüslauk.  Aga miks mitte proovida hoopis suitsust paprikat, trühvlisoola või aromaatsete ürtide segu, mis kõik annavad kanalihale unikaalse maitse. Kõik sõltub teie enda maitseelistustest!

Vaja läheb:

1 mahe vabajooksukana 2kg, telli siit>

Ülalnimetatud maitseained

Valmistamisõpetus:

Sega omavahel sulavõi, sool, pipar, nt mesi ja sinep ning meelepärased ürdid kokku ühtseks seguks ja hõõru kana peale, kana sisse ja ettevaatlikult ka kananaha alla. Soovi korral võib kana sisse toppida ka terve õuna või poolitatud mandariini. Lase kanal mõni tund maitsestuda.

Kui kasutad 2kg kana, siis küpseta teda eelkuumutatud 180C ahjus ca 1 tund 45 min kuni nahk on pealt mõnusalt pruunikas ja krõbe. kana küpsusastet saab kontrollida hambatikuga torgates. Kui kanast väljub läbipaistev mahl, on kana valmis.

Pärast 1 tunni möödumist võib õliga ülepiserdatud köögiviljad samuti asetada ahjupannile kana juurde röstima.

Head katsetamist!

Tagasiside

Review Mahlane ja krõbe ahjukana.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.