Küüslaugu-rosmariinivõiga hanger steik

Vaja läheb:

 700-800 g hanger steik
 musta pipart
 40 g võid
 1 suur küüslauguküüs
 1 rosmariinioks soola(helbeid) 
Kuidas valmistada:
Eemalda kelmed ja rasvakiht ning lõika keskelt mööda kõõlust pikuti pooleks. Et tükid pannile paremini ära mahuks, lõika need veel omakorda risti pooleks. Jahvata peale musta pipart.
Sulata tükeldatud või. Haki küüslauguküüs ja rosmariinilehed peeneks ning kuumuta neid sulavõis madalal kuumusel u minut. Jäta seniks seisma, kuni praed liha.
Kuumuta keskmisest pisut kõrgemal kuumusel pannil õli (nt maapähkliõli, mis hästi kuumust kannatab) ja prae selles lihatükke mõlemalt poolt 4-5 minutit, kuni need on korralikult pruunistunud ja sisetemperatuur 51 kraadi, et küpsusaste oleks medium rare. Võid usaldada ka oma sisetunnet ja/või kellaaega, aga termomeeter on kindlapeale minek;-) Tõsta liha lõikelauale või taldrikule, puista peale soolahelbed, laota peale küüslaugu-rosmariinivõi*, kata fooliumiga ja lase vähemalt 10 minutit seista, et lõigates ei valguks mahlad lihast välja. Kui tundub, et liha on juba niigi küps (pannilt võttes on sisetemp üle 51 kraadi), siis ära fooliumit peale pane, sest liha küpseb muidu edasi. Lõika steik ristikiudu viiludeks ning soovi korral puista peale veel soolahelbeid ja jahvata musta pipart.
* Soovi korral võid rosmariini-küüslauguvõi niristada ka juba viiludeks lõigatud lihale.   
Retsept: Silja Luide
Pilt: Silja Luide

Tagasiside

Review Küüslaugu-rosmariinivõiga hanger steik.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.