Kadakamarjaglasuuris lihaveise bavette

Koostis- ja maitseained:
1 tk bavette´i (ca 600g)
soola, pipart

Glasuur:

2 sl kadakamarju
2 sl värskeid tüümianilehti
2 sl oliiviõli
2 küüslauguküünt
2 sl heledat sojakastet
2 tl mett
sidrunist pressitud mahla

Valmistamine:

Enne küpsetamist lase lihal umbes tunnike toatemperatuuril seista. Puhasta liha kelmetest ning maitsesta soola ja pipraga. Grilli ühe suure tükina või küpseta suuremal pannil kahes osas liha kuldpruuniks*.

Samal ajal valmista glasuur: jahvata kadakamarjad kohviveskis peeneks jahuks. Uhmerda omavahel pastaks kadakamarjajahu, tüümianilehed, oliiviõli ja küüslauguküüned. Seejärel sega juurde soja ja mesi, maitsesta sidrunimahlaga. Hõõru seguga kokku koheselt grillilt/pannilt tulnud lihatükk ning lase sel enne söömist 10 minutit rahuneda ja maitsestuda. Serveerimisel lõika liha hästi õhukesteks tükkideks.

*Grillides maksimaalselt 5 minutit ühelt ja teiselt poolt. Pannil küpsemisel 3-4 minutit ühelt ja samapalju teiselt poolt.

Retsept: Ragne Värk

Pilt: Ragne Värk

Blogipostitus

Tagasiside

Review Kadakamarjaglasuuris lihaveise bavette.

0

Registreeru püsikliendiks ja
saad esimeselt ostult

-20%

Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
vähemalt -10% soodustust.