See mõnusalt hapuka kastmega pardifilee valmib vaid 30 minutiga. Soovitame kõrvale kõrvitsa-punasesibula rösti, mis on suurepärane lisand hõrgu pardi või miks ka mitte veisesteigi lisandina.
Retsept kuni 4le inimesele
Vaja läheb:
400g (1 pakk) Linnamäe Lihatööstuse peakoka pardifileed (pakis on juba maitsestatud 2 pardirinda)
Lisandiks:
400g värsket kõrvitsat
2 punast sibulat
2spl oliivõli
musta pipart, soola
värsket tüümiani
Kastme koostisained:
200ml veise puljongit
1tl punase veini äädikat
1tl mett
1spl granaatõuna melass (paksu siirupit)
1spl riivitud apelsini koort
näpuotsaga soola, pipart
Valmistamine:
Pardifilee asetada külmale pannile nahk allpool ning küpsetada madalal temperatuuril kuni 15 min (kuni kenasti pruun ja krõbe), valada üle jäänud rasv pannilt ära ning pöörata teine pardi külg. Praadida veel 5-8min. Asetada fooliumi sisse puhkama, kus part veel järelküpseb)
Kastme jaoks kuumuta potis veisepuljong, melass, mesi, punase veini äädikas ning apelsini koor – keeda nõrgal tulel ca 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Lisa sool, pipar ja värske tüümian.
Kõrvitsa-sibula rösti tegemiseks lõika kõrvitsast parajad kuubikud, tükelda sibul ribadeks, kuumuta pannil õli ning rösti kõrvitsaid ja sibulaid koos ca 5 min, kuni kõrvits on parajalt pehme, kuid mitte liiga pudru. Maitsesta soola-pipra ja värske tüümianiga.
Lõika pardifileest seibid ja kalla üle kastmega. Raputa peale värsked granaatõunaseemned. Serveeri koos röstitud kõrvitsa-sibula lisandiga.
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Granaatõuna kastmes pardifilee röstitud kõrvitsaga.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.