Eelküpsetatud ja järelgrillitud veiserind

Koostis- ja maitseained:
1 kg veise rinnaliha
1 küüslaugupea
1 punane sibul
3 loorberilehte
tüümianioksi
1 tšilli
3 sl pruuni suhkrut
musta terapipart
0,5 l vett
50 ml viskit
50 ml õunaäädikat
BBQ kaste

30 g suitsu paprika pulbrit
0,5 tl cayenne pipart
60 ml õunaäädikat
1 tl tomatipastat
1 dl mett
4 sl pruuni suhkrut
2 sl sinepipulbrit
1 dl sl viskit

Eemalda lihalt kelmed. Pane ahi soojenema 150 kraadile. Pane liha rasvaga kaetud pool all ahjuvormi. Lisa koorimata küüslaugupea, sibula rattad, loorberilehed ja tüümian. Pane juurde tšillikaun, suhkur, pipar, viski, õunäädikas ja vesi. Kata fooliumiga ja küpseta 3 tundi, kuni liha on pehme. Tõsta liha vedelikust välja. Lase jahtuda.

Kastme valmistamiseks pane paprikapulber, cayenne, õunaäädikas, tomatipasta, mesi, suhkur, sinepipulber väikesesse potti ja sega. Kuumuta tasasel tulel ja lase veidi kokku keeda. Lõpuks lisa viski. Eemalda tulelt ja lase jahtuda.

Võta eelküpsetatud liha ja kuivata majapidamispaberiga. (Liha võib ette küpsetada ka eelmisel päeval) Küpseta lihatükki kuumal grillil 5-8 minutit kummaltki poolt. Tõsta serveerimistaldrikule ja määri peale ohtralt kastet. Lase umbes 5 min. tõmmata ja lõika liha lahti.

Retsept: Piret Hanson

Pilt: Piret Hanson

Blogipostitus

Tagasiside

Review Eelküpsetatud ja järelgrillitud veiserind.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.