Koostis- ja maitseained:
2 suurt peotäit rohelisi salatilehti
250 g värsket kurki
4 suuremat redist
peotäis koriandrit
Ca 400 g veiseliha skirt steiki
soola, pipart
1 sl kooritud ja hakitud ingverit
1 küüslauguküüs, poolitatuna
Kaste:
0,5 apelsini pressitud mahl
0,5 laimi pressitud mahl
2 sl heledat sojakastet
2 sl riisiäädikat
1 tl köömneid
1 tl seesamiseemneid
1 tl peeneks hakitud tšillikauna
maitse järgi mett
Esmalt sega kokku kastme ained ning lase võimalusel umbes tunnike maitsestuda.
Seejärel valmista ette salatipõhi. Puhasta salatilehed, lõika kurgid pikkadeks peeneteks ribadeks, viiluta redised ja haki koriander. Sega need omavahel kokku ning jaota taldrikutele. Vala peale ¾ kastme kogusest, sega kergelt läbi. Maitsesta liha soola ja pipraga ning lõika neljaks tükiks. Kuumuta pannil paras sorts õli, lisa ingver ja küüslauguküüs, seejärel lihad ning küpseta need pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks (pruunistamine mõlemalt poolt võtab aega vaid paar minutit, oluline on, et liha üle ei küpseks). Seejärel tõsta lihatükid pannilt ning lase rahuneda umbes 7 minutit. Seejärel lõika liha ristikiudu õhukesteks viiludeks ning laota salatisegudele. Vala peale järelejäänud kaste ning raputa peale pisut koriandrit.
Retsept: Ragne Värk
Pilt: Ragne Värk
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Apelsini -köömnekastmega veiselihasalat.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.