Apelsini -köömnekastmega veiselihasalat

Koostis- ja maitseained:
2 suurt peotäit rohelisi salatilehti
250 g värsket kurki
4 suuremat redist
peotäis koriandrit
Ca 400 g veiseliha skirt steiki
soola, pipart
1 sl kooritud ja hakitud ingverit
1 küüslauguküüs, poolitatuna

Kaste:

0,5 apelsini pressitud mahl
0,5 laimi pressitud mahl
2 sl heledat sojakastet
2 sl riisiäädikat
1 tl köömneid
1 tl seesamiseemneid
1 tl peeneks hakitud tšillikauna
maitse järgi mett

Esmalt sega kokku kastme ained ning lase võimalusel umbes tunnike maitsestuda.

Seejärel valmista ette salatipõhi. Puhasta salatilehed, lõika kurgid pikkadeks peeneteks ribadeks, viiluta redised ja haki koriander. Sega need omavahel kokku ning jaota taldrikutele. Vala peale ¾ kastme kogusest, sega kergelt läbi. Maitsesta liha soola ja pipraga ning lõika neljaks tükiks. Kuumuta pannil paras sorts õli, lisa ingver ja küüslauguküüs, seejärel lihad ning küpseta need pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks (pruunistamine mõlemalt poolt võtab aega vaid paar minutit, oluline on, et liha üle ei küpseks). Seejärel tõsta lihatükid pannilt ning lase rahuneda umbes 7 minutit. Seejärel lõika liha ristikiudu õhukesteks viiludeks ning laota salatisegudele. Vala peale järelejäänud kaste ning raputa peale pisut koriandrit.

Retsept: Ragne Värk

Pilt: Ragne Värk

Blogipostitus

Tagasiside

Review Apelsini -köömnekastmega veiselihasalat.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.