Vaja läheb:
Kastmeks vajad:
Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 200C ning maitsesta peedisektorid tüümiani, loorberi ning oliivõliga. Rösti ca 35 minutit, kuni on pehmed.
Tõsta ahju temperatuuri 220C-ni. Võta peedid pannilt ning maitsesta liha tüümiani ja kadakamarjadega. Kuumuta pliidil õli ja pruunista lihatükki koos sibulasektoritega igast küljest kuldpruuniks. Aseta köögiviljad ahjupanni põhja ning selle peale liha. Määri liha pehme võiga, raputa peale järelejäänud tüümian ja kalla üle portveiniga.
Aseta 20 minutiks ahju küpsema. Siis võta pann välja, niisuta liha panniloleva kastmega ning vähenda ahju kuumust 160C-ni. lase lihal madalal kuumusel küpseda 500g kohta 10min. Võta ahjust, pane fooliumi alla puhkama 20 minutiks.
Kastme valmistamine:
Tõsta pannilt köögiviljad kaussi ja kraabi pannipõhi lahti. Kuumuta pliidil koos sibula, küüslaugu ja tüümianiga, lisa želee ning veisepuljong. Lisa kõik lihamahlad, mis on üle. Lase madalal kuumusel veidi podiseda, ca 10min. Kurna kaste katmenõusse.
Serveeri koos röstitud peedi ja kartulipüreega. Kõrvale paku head punast veini.
Head nautimist!
Tel. +372 5625 7663
info@lihapood.ee
www.lihapood.ee
Review Ahjupraad põdra antrekoodist röstitud peediga.
Arvustamiseks pead olema sisse logitud.