Ahjupraad põdra antrekoodist röstitud peediga

Vaja läheb:

  • ca 1.3kg põdra antrekoodi liha
  • 500g toorest väiksemat sorti punapeeti, koorida, lõigata sektoriteks
  • 4 loorberilehte
  • 6 tüümianioksa
  • 4 spl oliivõli
  • 4 kadakamarja, purustada
  • 12 väiksemat mugulsibulat
  • 50g pehmet taluvõid
  • 250ml portveini

    Kastmeks vajad:

  • 3 tüümiani oksa
  • 4 kadaka marja  purustada
  • 2 küüslaugu küünt, purustada
  • 2 tl punasesõstra (mustasõstra) želeed
  • 500ml veise puljongit

Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 200C ning maitsesta peedisektorid tüümiani, loorberi ning oliivõliga. Rösti ca 35 minutit, kuni on pehmed.
Tõsta ahju temperatuuri 220C-ni. Võta peedid pannilt ning maitsesta liha tüümiani ja kadakamarjadega. Kuumuta pliidil õli ja pruunista lihatükki koos sibulasektoritega igast küljest kuldpruuniks. Aseta köögiviljad ahjupanni põhja ning selle peale liha. Määri liha pehme võiga, raputa peale järelejäänud tüümian ja kalla üle portveiniga.

Aseta 20 minutiks ahju küpsema. Siis võta pann välja, niisuta liha panniloleva kastmega ning vähenda ahju kuumust 160C-ni. lase lihal madalal kuumusel küpseda 500g kohta 10min. Võta ahjust, pane fooliumi alla puhkama 20 minutiks.

Kastme valmistamine:

Tõsta pannilt köögiviljad kaussi ja kraabi pannipõhi lahti. Kuumuta pliidil koos sibula, küüslaugu ja tüümianiga, lisa želee ning veisepuljong. Lisa kõik lihamahlad, mis on üle. Lase madalal kuumusel veidi podiseda, ca 10min. Kurna kaste katmenõusse.

Serveeri koos röstitud peedi ja kartulipüreega. Kõrvale paku head punast veini.

Head nautimist!

 

Tagasiside

Review Ahjupraad põdra antrekoodist röstitud peediga.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.