Tri-tipi grillimise õpetus

Tri-tip on aastaid olnud veiseliha maailmas alahinnatud. Ikka on see tükk leidnud koha, kas burgeris, vorstis või supis. Samas on lõuna-ameeriklased seda suurepärast mahlast lihast grillinud aegade algusest peale. Järjest enam on tri-tip kohta leidmas ka Eesti veiseliha huvilise grillivalikus.

Kuigi tri-tip-st kannatab lõigata ka steike on see lihas siiski parim terve tükina grillides. Kuna tri-tip on väherasvane ja väike lihas, siis parima tulemuse saamiseks ei tasu jätta seda tükki ei toore ehk “rare”na ega kindlasti ka küpsetada üle. Parim küpsusaste selle lihase jaoks on keskmine ehk medium, ei pluss ega miinus. Mahlasust lisavad tri-tip grillile erinevad marinaadid, sobivad hästi aasia marinaadid.

Oleme avastanud enda jaoks kiired lihatermomeetrid, mis mõõdavad liha sisetemperatuuri mõne sekundiga. Meie poolt kasutatavad termomeetrid on leitavad siit.

 Vaata ka videot, kuidas tri-tipi grillida.

Avaldasime kokaraamatu “Mahe rohumaaveis”

Raamat sisaldab 22 Eesti tippkoka veiseliharetsepti koos  koka persooni tutvustusega. Igal kokal on jagada oma nipp, kuidas parim tulemus saada. Kõik road on kodukokkadele jõukohased.

Mis on Wagyu veiseliha

Selle Jaapani veisetõu liha on kõige kallim liha maailmas. See uskumatult marmorjas taine liha on hinnatud delikatess, mida nüüd ka Eestis vähesel määral juba pakutakse.

0

Registreeru püsikliendiks ja
saad esimeselt ostult

-20%

Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
vähemalt -10% soodustust.