Lihapood.ee Soovitab: Kuidas Valmistada Sügisel Kõige Maitsvamaid Veiseliha- ja Seeneroogi

Sügis toob endaga kaasa mitmeid imelisi võimalusi köögis katsetamiseks. Kui õhk jaheneb ja lehed hakkavad värvuma, on just see aeg, mil soovime nautida sooje ja koduseid toite. Üks parimaid viise sügisõhtute maitserikkaks muutmiseks on valmistada maitsvaid veiseliha- ja seenetoite. Need toidud pakuvad soojust ning rõõmustavad maitsemeeli, kombineerides veiselihast tulvil rikkalikkust ja seente mahe-hõrku maitset.

Miks Veiseliha ja Seened?

Veiseliha on tuntud oma rikkaliku maitse ja mitmekülgsuse poolest. Sügisel on eriti nauditav kasutada selle aeglaselt keetmise või röstimise meetodeid, mis annavad lihale maheda ja sügava maitse. Seened omakorda täiendavad veiseliha suurepäraselt, pakkudes särtsakat maitsebuketti ja rikkalikku tekstuuri.

Krõbedad veiselihapallid kukeseente ja karulauguga

NIPP! Tee toitu hea tujuga -kasvõi laula, ja toit saab parem!

Kogus: 4 inimesele  / valmistusaeg: 1 tund

Veiselihapallid:

  • 300 g veise sisetükk
  • 100 g bešamellkastet
  • 20 g pärlsibulat
  • 10 g ingverit
  • sool, pipar

Paneering:

  • jahu
  • muna
  • Panko riivsai

Bešamellkaste:

  • või
  • piim
  • jahu
  • šalottsibul
  • tüümian
  • muskaatpähkel (värskelt riivitult)

Lisandid:

  • praetud kukeseened
  • kaunistuseks karulauk
  • dipikaste

Valmista bešamellkaste. Kõigepealt sulata potis või, seejärel prae šalottsibulat vähese tüümianiga. Lisa jahu ja passeeri see ehk pruunista, vala peale piim ja sega. Maitsesta kaste soola, pipra ja muskaatpähkliga. Haki liha ja sibul noaga peeneks, sega sisse bešamellkaste, riivitud ingver ja maitsesta soola-pipraga. Veereta segu käte vahel pallikesteks ja pane 10 minutiks sügavkülma tahenema. Seejärel veereta pallid jahust, munast ja riivsaiast läbi ning prae rohkes õlis kuldse värvini.
Serveeri koos praetud kukeseente ja dipikastmega, kaunista karulauguga.

Head isu!

Retsepti autor: Dmitri Haljukov /Liivimaa Lihaveise retseptiraamat

Guljašš seentega

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 2 tundi

Koostisosad

  • 30 g Kuivatatud seened
  • 500 g Veiseliha (nt kael, aba või muu hautamiseks mõeldud tükk)
  • 1 tk Sibul
  • 2 spl Õli
  • 3 spl Tomatipasta
  • 2.5 dl Tomatimahl
  • 2 tk Paprika
  • 2 tk Roheline sibul
  • 1 tk Loorberileht
  • 250 g Värsked seened (või 200g kupatatud)
  • 2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
  • 2 spl Või
  • 1 l Puljong või vesi

MAITSESEGU

  • 3 tk Küüslauguküüs
  • 2 spl Värskelt riivitud sidrunikoor
  • 0.5 tl Jahvatatud köömned
  • 0.5 tl Kuivatatud majoraan
  • Sool
  • Must pipar
  • 2 tl Jahvatatud paprika

Valmistamine

1. Kalla kuivatatud seentele u 2,5 dl keeva vett, kata ja lase paisuda.

2. Lõika liha umbes 1 cm kuubikuteks. Koori ja haki sibulad.

3. Kuumuta õli poti põhjas ja pruunista selles lihakuubikud. Lisa tomatipasta ja kuumuta läbi. Lisa sibulad ja kuumuta mõni minut. Kalla potti puljong ja mahl. Kuumuta keemiseni, alanda siis kuumust, kata pott kaanega ja hauta 1 tund.

4. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika kuubikuteks. Haki roheline sibul. Kurna seened, aga jäta leotusvedelik alles.

5. Pane supisse leotatud seened, loorberileht ja paprikakuubikud, lisa ka läbi sõela kurnatud seente leotusevedelik. Hauta 30 minutit.

6. Vahepeal puhasta seened ja tükelda. Nirista peale sidrunimahla.

7. Valmista maitsesegu. Koori ja haki küüslauk, sega sidrunikoore, köömnete, majoraani ja soolaga. Seega jahvatatud paprika väheses veega pastaks.

8. Umbes 5 minutit enne supi valmimist lisa supisse maitsesegu, roheline sibul ja paprikapasta ning maitsesta soola ja pipraga. Lase veel 5 minutit podiseda.

9. Prae seened pannil võis läbi ja lisa supile kõige lõpuks. Serveeri hakitud peterselliga.

Retsepti autor: Õhtuleht Toidutare

Nipid ja Trikid

  • Vali Õige Liha: Kasuta hautiste jaoks veiselihakuubikuid, mis sisaldavad rohkem sidekudet ja rasva ning muudavad toidu rikkalikumaks ja mahlasemaks.
  • Seente Valik: Erinevate seente (nt šampinjonid, kukeseened, austerservikud) kasutamine annab roogadele mitmekülgsust ja rikkalikku maitsebuketti.
  • Aeglase Küpsetamise Eelis: Veiselihaga roogade puhul kasuta aeglast küpsetamismeetodit, et liha muutuks pehmeks ja imeliselt maitserohkeks.

Sügis on täis maitseid ja võimalusi, mis ootavad avastamist. Proovi neid retsepte ja naudi sügise maitseid!

 

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.