Liha kvaliteet

Miks üks liha on parem kui teine?

Oled sa kunagi mõelnud, millest kõik algab? Siis oled ehk jõudnud ka selleni, et kõige olulisem on aeg, mis jääb alguse ja lõpu vahele.

Me oleme veiseliha fännid. Me mõistame, et parim veiseliha saab alguse …. algusest.

Vabana kasvanud loomad

Liivimaa Lihaveise rohumaaveised sünnivad ja kasvavad vabana. Koos kaaslastega rohumaadel ringi uidates ning endale ise toitu leides, veedavad nad seal kogu oma elu. Just nii, nagu looduses ette nähtud. Oleme neile toeks, kui nad abi vajavad, ning tagame neile karmidel talvekuudel kuiva ulualuse ja lisatoidu silo või heina näol. Kuid enamuse ajast on nad omaette. Õnnelikud. Rahul. Kas see pole mitte hea eeldus parimale veiselihale?

Rikkalik toidulaud ja stressivaba elu

Eesti luhad ja niidud on ühed maailma liigirikkaimad elupaigad, kus ühel ruutmeetril on loendatud üle 70 erineva taimeliigi. Kõlab ju kui mäletseja paradiis? Nuumafarmi ühekülgse toidulaua ja stressirohke elu juures on haigused kerged tulema. Kui välja jätta sisemised hõõrumised, mis kambaelus aegajalt ikka tekivad, siis rohumaaveiste puhul stress peaaegu puudub. Kui pole stressi, ei tule ka haigused kimbutama, ning seega on rohumaaveise liha antibiootikumidest prii. Jällegi hea eeldus parimale veiselihale.

Kontrollitud kvaliteet

Liivimaa Lihaveised MTÜ on loonud reeglistiku, kuidas kasvatada rohumaaveiseid nii, et tulemuseks oleks mahe, toitaineterikas ja stressimärkidest vaba veiseliha. See reeglistik, ehk kvaliteedikava, tagab kogu meie tarneahelas ühtse rohumaaveise kasvatus- ja veiseliha kasutuskorra. Kvaliteedikava on riiklikult tunnustatud ning antud märgiga toodete puhul võid kindel olla, et see liha on pärit farmidest, kus loomade heaolu on esikohal. Detailsemalt saad kvaliteedikava kohta lugeda siit.