Wagyu gurmee-burger karamellise viigimarja- ja sibulamoosiga

See burger koosneb vähestest, kuid väga kvaliteetsetest koostisosadest. Burgeri krooniks on Wagyu veiseliha pihvid, mida osta saab ainult Lihapood.ee-st. 

Retsept 6le inimesele. Valmistamise aeg: 1h 30min

Vaja läheb:

  • 6 x 170g Wagyu veise burgeripihvi (vaata toodet)
  • 6 Brioche burgerisaia
  • 6 x viilujuust ( näiteks: Cheddar viilutatud sulajuustu)
  • 6 keskmise suurusega valget sibulat, lõigata seibideks
  • 6 küpset viigimarja, poolitada
  • 100ml meelepärast punast veini Pinot Noir (Burgundia üks tuntumaid punase viinamarja sorte)
  • soola, pipart, oliivõli pihvide pealt maitsestamiseks ja praadimiseks
  • 1kg värskeid eesti kartuleid -lõigata sektoriteks (võimalusel koos koorega)
  • 3 klaasi rapsiõli kartulite frittimiseks

Valmistamine:

  1. Valmista esimesena sibulamoos. Selleks eelkuumuta pann nind pane sibularibad praadima. Prae, hoogsalt segades, kui sibulad on pruunistumas -vähenda pannil kuumust ning aseta kaas peale. Lase 10 minutit haududa, iga 2 min järel segades. Võta kaas pealt ning jätka praadimist ca 30, segades 5min tagant kuni sibulad on kenasti karamelliseerunud.
    Lisa vein ja viigimarjad ning jätka praadimist  kuni vein absorbeerub ning moodustub paks ja kleepuv moos.
  2. Frititud kartulisektorid. Eelkuumuta paksu põhjaga potis 3 klaasi taimeõli. Kui õli säriseb -lisa kartulisektorid. Küpseta kartuleid jaokaupa -ära pane liiga palju korraga. Jälgi, e õl liiga kuumaks ei läheks, vajadusel alanda kuumust enne teise portsu küpsetamist. Tõsta kuldsed krõbedikud sõelale nõrguma. Raputa üle soola-pipraga, sega.
  3. Pihvide ja saiade grillimine. Aseta eelkuumutatud grillpannile võiga määritud poolikud burgerikuklid ning soola-pipraga maitsestatud Wagyu pihvid. Küpseta mõlemalt poolt soovitud küpsusastmeni. Lisa pihvile juustuviil ning lase veidi sulada.

Määri kuumale kuklile viigimarja-sibulamoosi, aseta peale  pihv sulajuustuga  ja uuesti 2-3tl viigimarja-sibulamoos. Aseta peale teine pool kuklist ning suru veidi kokku, et mahlad seguneksid.

Serveeri kuumalt koos vastvalminud krõbedate kartulisektoritega. Paku kõrvale head punast veini: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir.

Tagasiside

Review Wagyu gurmee-burger karamellise viigimarja- ja sibulamoosiga.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Registreeru püsikliendiks ja
    saad esimeselt ostult

    -20%

    Püsikliendina on Sul edaspidi igalt ostult
    vähemalt -10% soodustust.